Składniki odżywcze

Analiza 3 g spiruliny (odmiana Lonar)

Białka


.
SKŁADNIKIIlość.FUNKCJE
Białka

2g50-70% jej masy suchej są wysoce przyswajalne białka (współczynnika absorpcji 94%; w porównanie: Wołowina współczynnika absorpcji 34%)
Spirulina jest jednym z niewielu spożywczych roślin do conteni 8 aminokwasów niezbędnych do 8 i 9 nie jest istotne.
Ilość białka średniej dziennej
jest 1 g/kg, waga: 70kg kobieta powinna jeść 70g mięsa dziennie. Ale jest Spirulina wysokiej jakości białka, kwota jest dzielona przez trzy: do kwoty odpowiednich białek, ta kobieta nie chce jeść tylko 23g spiruliny dziennie (jeśli nie ma żadnych innych wkład białka w ciągu dnia).

Witaminy i enzymy, pigmenty

SKŁADNIKI Ilość.FUNKCJE
Życie. Beta-karoten11 iuWażnym antyoksydantem. 39 razy + niż marchew
Witaminy B1, B2, B3, B5, B6, B7B8, B9 i B12, D, E, K 759 mgWszystkie witaminy z grupy B. B12 znaleziono tylko w mięsie i produktach mlecznych... Ale Spirulina zawiera 3 razy więcej niż surowe wątroby.
* Witamina E (anty-aging) o ile kiełków pszenicy. Wiele. witaminy D i K...
Pigmenty720mgChlorofil (zielony): potężny przeciwutleniacz, antyseptyczne, czyszczenia i oczyszczania. Karotenoidy (żółty, różowy, pomarańczowy)
Phycocyanin525 mgBardzo obfite 15% suchej masy. Potężny przeciwutleniacz. Promuje produkcję erytrocytów i komórek macierzystych, naprawy DNA pasemka, pobudza układ odpornościowy.
Super tlenku ponadtlenkowej (SOD)4500u

Przeciwutleniacz. Wzmacnia rolę odporności czyszczenia na poziomie komórkowym. Jego niedobór powoduje wiele zakażeń

EXO poli SaccarydeSource énergétique pour le sport. Stimule le système immunitaire

Różne kwasy


.
SkładnikiIlość.Funkcje
Kwas gamma linolenowy (GLA)28 mgniezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe prekursorem prostaglandyn odgrywa kluczową rolę na poziomie rozporządzenia mechanizmów komórkowych. Również ważne jest to, nie Znalezione w nowoczesnej diety (z wyjątkiem piersi mleko i oleje nieogrzewane). Spirulina jest tylko żywności zawierających jak najwięcej GLA
Inne kwasy80 mgOleinowy, mirystynowy, stearic itp

Minerały i oligo elementy


.
SKŁADNIKIIlość.FUNKCJE
Fer3 mg23 razy więcej niż w szpinaku. Wysoce przyswajalnej
Wapnia14mg3 razy wyższe niż w mleku
Magnezu, fosforu,
potasu, sodu
151 mg

Oligo elementy


.
SKŁADNIKIIlość.Funkcje
cynk, Bor, miedź, selen...301mgSelen jest bardzo potężny przeciwutleniacz